+36-1/445-4929, +36-30/609-6535 coolchef@coolchef.hu

Konyhatechnológia útmutató, megfelelő éttermi konyha kialakítás meghatározásához.

A konyhatechnológia gyakorlati tippek és ötletek rejtélyeit osztjuk meg. Figyelembe véve a megfelelő elrendezést, és kivitelezésre vonatkozó alapelvek útvesztőit. Mely étterem konyha kialakítás során, a főzőtér funkciójának maximális kihasználásához vezet.

Egyben megfelel a tiszta termelési igényeknek, és a vendégek gyorsasággal és minőségi ételekkel kapcsolatos elvárásainak. Így ez a hasznos útmutató értékes betekintést oszt meg Önnel az étterem konyha tervezés során kapcsolatos kérdések és témák széles skáláján.

Konyhatechnológia útmutató, megfelelő éttermi konyha kialakítás meghatározásához.

A konyhatechnológia gyakorlati tippek és ötletek rejtélyeit osztjuk meg. Figyelembe véve a megfelelő elrendezést, és kivitelezésre vonatkozó alapelvek útvesztőit. Mely étterem konyha kialakítás során, a főzőtér funkciójának maximális kihasználásához vezet.

Egyben megfelel a tiszta termelési igényeknek, és a vendégek gyorsasággal és minőségi ételekkel kapcsolatos elvárásainak. Így ez a hasznos útmutató értékes betekintést oszt meg Önnel az étterem konyha tervezés során kapcsolatos kérdések és témák széles skáláján.

Az étel áramlási útvonalának a konyhatechnológia kialakításban,  már az éttermi konyha tervezés folyamatában nagy szerepe van. (Ha ezt nem veszi figyelembe, akkor valószínűleg vissza kell térnie a későbbiek folyamán egy időigényes és költséges átalakításhoz.) Ez az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja az ételkészítés időmegtakarítását.

Ezen kívül minimalizálja a konyhai balesetek kockázatát. Valamint az átgondolt technológia kialakítás közvetlenül befolyásolja az energiafogyasztást. Ez az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni étterem konyha tervezés során. Hangsúlyozzuk erősségeinket, mutassuk meg milyen a minőségünk, kiszolgálásunk, higiéniánk és ezzel egyben mekkora értéket kínálunk.

Az étel áramlási útvonalának a konyhatechnológia kialakításban,  már az éttermi konyha tervezés folyamatában nagy szerepe van. (Ha ezt nem veszi figyelembe, akkor valószínűleg vissza kell térnie a későbbiek folyamán egy időigényes és költséges átalakításhoz.) Ez az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja az ételkészítés időmegtakarítását.

Ezen kívül minimalizálja a konyhai balesetek kockázatát. Valamint az átgondolt technológia kialakítás közvetlenül befolyásolja az energiafogyasztást. Ez az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni étterem konyha tervezés során. Hangsúlyozzuk erősségeinket, mutassuk meg milyen a minőségünk, kiszolgálásunk, higiéniánk és ezzel egyben mekkora értéket kínálunk.

Tehát, mielőtt konyhatechnológia tervezés folyamatát el kezdené, határozza meg, milyen ételeket szándékozik készíteni. Ha ezt a lépést figyelmen kívül hagyja, kicsit megelőzi Önmagát. Mivel az alapanyagok meghatározása elengedhetetlen lépés a konyha igényeinek felmérése érdekében.

Nincs olyan általános felszereltséggel rendelkező főzőtér, amely minden ételkészítési művelethez megfelel. Kezdje el bevonni a séfet és csapatát. Jó ötlettel szolgálhatnak, hogy milyen konfigurációk működhetnek a legjobban. Ők azok, akik minden nap a konyhában fognak dolgozni, fontos, hogy közreműködjenek a kialakításban.

Milyen konyhatechnológia eljárás illeszkedik a menük elkészítéséhez?

Tehát, mielőtt konyhatechnológia tervezés folyamatát el kezdené, határozza meg, milyen ételeket szándékozik készíteni. Ha ezt a lépést figyelmen kívül hagyja, kicsit megelőzi Önmagát. Mivel az alapanyagok meghatározása elengedhetetlen lépés a konyha igényeinek felmérése érdekében.

Nincs olyan általános felszereltséggel rendelkező főzőtér, amely minden ételkészítési művelethez megfelel. Kezdje el bevonni a séfet és csapatát. Jó ötlettel szolgálhatnak, hogy milyen konfigurációk működhetnek a legjobban. Ők azok, akik minden nap a konyhában fognak dolgozni, fontos, hogy közreműködjenek a kialakításban.

Konyhatechnologia-terv-keszites

Ezután ha minden tökéletesnek tűnik, egy széles látókörű konyhatechnológus tervező bevonása nem hátrány. Sok konzultációra van még szükség a megfelelő konyhatechnológiai berendezés kiválasztása előtt. Az iparág átalakulása korábban is megtörtént, de mára már a változás- fejlődés sokkal gyorsabb lett.

Éttermi konyha korszerűsítés tervezésnél, ismernie kell a konyhatechnológia legújabb fejlesztéseit. Látni kell, hogyan lehet rövidebb idő alatt jobb ételt előállítani, egyben nagyobb bevételt elérni. Ezt csak megfelelően korszerű konyhatechnológia alkalmazásával lehet, melyek javítják vendéglátó helyünk üzletmenetét.

A konyhai munkafolyamat és az alapanyagokkal kapcsolatos  ismeretek, új innovatív technológiák alkalmazásával egyesítik az ételkészítési koncepciót. A megfelelő konyhatechnológia terv kialakítása valószínűleg a legnagyobb hatással van az étterem hatékonyságára.

Amely nemcsak eszközöket adhat a szakácsoknak a kiváló ételek elkészítéséhez, hanem lépést tud tartani az étterem nagy forgalmával is. Ha teheti mutasson bátran többet a vendégnek az előkészítési és a főzési folyamatokból. Olyan éttermi konyha terv kialakításán dolgozzunk, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy sokkal többet lássanak az ételkészítésből, mint a múltban.

Ételkészítés során bemutatott különféle vizuális élmények, melyek a főzőtérben rendelésenként változnak, képes elkötelezni a vendégeit. Ezzel is elnyerve a bizalmát vendégeinek azzal, hogy a kapott étel kiváló minőségű és pont erre van szükségük.

Törekedjünk a rugalmas ipari konyha kialakítás létrehozására. A főzési trendek változnak, és hosszútávon szükség van a menüváltásokra, ami reálisan várható is. Ezért gondoskodjunk arról, hogy a főzőterünk moduláris kialakítású legyen, amely lehetővé teszi, hogy változtassunk és növekedjünk a vendéggel együtt.

Határozzuk meg főzés során végrehajtandó műveleteket, és ennek függvényében hozzunk létre munka zónákat. Az ételkínálat elkészítési folyamatának megfelelően alakítsuk ki az áramlás irányát, testreszabott munkapontok közbeiktatásával. A jól megszervezett folyamat csökkenti a munkaerőt, ezzel lehetővé téve a dolgozó átcsoportosítást más területre.

Konyhatechnologia-terv-keszites

Ezután ha minden tökéletesnek tűnik, egy széles látókörű konyhatechnológus tervező bevonása nem hátrány. Sok konzultációra van még szükség a megfelelő konyhatechnológiai berendezés kiválasztása előtt. Az iparág átalakulása korábban is megtörtént, de mára már a változás- fejlődés sokkal gyorsabb lett.

Éttermi konyha korszerűsítés tervezésnél, ismernie kell a konyhatechnológia legújabb fejlesztéseit. Látni kell, hogyan lehet rövidebb idő alatt jobb ételt előállítani, egyben nagyobb bevételt elérni. Ezt csak megfelelően korszerű konyhatechnológia alkalmazásával lehet, melyek javítják vendéglátó helyünk üzletmenetét.

A konyhai munkafolyamat és az alapanyagokkal kapcsolatos  ismeretek, új innovatív technológiák alkalmazásával egyesítik az ételkészítési koncepciót. A megfelelő konyhatechnológia terv kialakítása valószínűleg a legnagyobb hatással van az étterem hatékonyságára.

Amely nemcsak eszközöket adhat a szakácsoknak a kiváló ételek elkészítéséhez, hanem lépést tud tartani az étterem nagy forgalmával is. Ha teheti mutasson bátran többet a vendégnek az előkészítési és a főzési folyamatokból. Olyan éttermi konyha terv kialakításán dolgozzunk, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy sokkal többet lássanak az ételkészítésből, mint a múltban.

Ételkészítés során bemutatott különféle vizuális élmények, melyek a főzőtérben rendelésenként változnak, képes elkötelezni a vendégeit. Ezzel is elnyerve a bizalmát vendégeinek azzal, hogy a kapott étel kiváló minőségű és pont erre van szükségük.

Törekedjünk a rugalmas ipari konyha kialakítás létrehozására. A főzési trendek változnak, és hosszútávon szükség van a menüváltásokra, ami reálisan várható is. Ezért gondoskodjunk arról, hogy a főzőterünk moduláris kialakítású legyen, amely lehetővé teszi, hogy változtassunk és növekedjünk a vendéggel együtt.

Határozzuk meg főzés során végrehajtandó műveleteket, és ennek függvényében hozzunk létre munka zónákat. Az ételkínálat elkészítési folyamatának megfelelően alakítsuk ki az áramlás irányát, testreszabott munkapontok közbeiktatásával. A jól megszervezett folyamat csökkenti a munkaerőt, ezzel lehetővé téve a dolgozó átcsoportosítást más területre.

Néhány konyhatechnológia elrendezés lényege:

Néhány konyhatechnológia elrendezés lényege.

Futószalag konyhai elrendezés

Sziget stílusú konyhai elrendezés

Zóna stílusú konyhai elrendezés

Gálya stílusú konyhai elrendezés

Nyitott stílusú konyhai elrendezés

Konyhatechnologia burgonyasuto allomas

Futószalag konfiguráció: ideális azoknak az éttermeknek, amelyek menüjében nincs nagyszámú étel választék. Ez különösen jóválasztás gyorsétterem, street food étterem, hamburger bár, pizzéria stb. számára. Az ételek elkészítése feladat soronként folyik, itt a gyors áramlás a kulcsa, az alkalmazott gyorséttermi technológia. Például fagyasztott hasábburgonya 1 kg -18 ºC hőmérsékletű, sütés idő 150 másodperc. Áramlás munkafolyamatát gyorsítja a közeli alapanyag tárolás és a kapcsolódó ipari konyhatechnológia eszközök elhelyezése. Az ételek készítési folyamata zónákra van osztva, pl. burgonyasütő részleg: (jobbról- balra) fagyasztó -18 ºC, olajsütő, burgonya melegen tartó.

Minden konyhatechnológiai berendezést pontosan úgy kell kiválasztani és elhelyezni, hogy a legegyszerűbb előállítási folyamatot tegyük lehetővé.

Erre teljességgel új vendéglátási koncepciót kell kidolgozni. A gyakorlatimegvalósításhoz teljesen speciális konyhatechnológiai eszközökre van szükség.

Általában a vendéglátóipari felszerelések nem a futószalagszerű termeléshez lettek kitalálva. Így nekünk kell összerakni gyorsétkeztetési kínálatunknak megfelelően a termelésre szabott eszközöket. Pl. egy központi munkaállomáson a hol hamburgert rakunk össze a folyamat a következő.

Az itt dolgozó előveszi a már félbevágott zsemlét, melyet a zsemlepirítóba helyez. Közben elhelyezi a csomagolóanyagot a fűtött munkafelületen, majd a már pirítóból megérkezett zsemlét ráteszi. A hamburger dresszingelés automatizálására egy kézi adagolót fejlesztettek ki.

Ezzel egyetlen pumpálásra az előírt mennyiségű ketchupot és mustárt stb. nyomott egyenletes mértékben a hamburger zsemlére. Ez után a recepturának megfelelő mennyiségű salátát, zöldségféléket ráhelyezi az öntetre. Majd a melegítőben tárolt húspogácsa felhelyezést követően csomagolást elvégzi, és a melegentartó csúszdába helyezi az elkészült hamburgert.

Konyhatechnologia hamburger allomas
Konyhatechnologia hamburger suto

A hamburger húspogácsákat egy másik részlegen sütik, és innen töltik fel a központi állomás megfelelő tálcáját a különböző húspogácsával. Gyors munkafolyamatot segíti a közvetlen alapanyag tárolás és a kapcsolódó speciális konyhatechnológia berendezések elhelyezése.

 

A Street Food korszak kiszolgálását felgyorsító rendszernek titka,  nem merül ki az erre a célra gyártott eszközökből.

Szigorúan megszabott konyhatechnológiai eljárásokat kell bevezetni. Ezzel is kiküszöbölve a gyorsétkeztetés fő akadályát, az emberi tényezőt.

A korlátozott étlap lehetővé teszi, hogy az ételkészítés folyamatát egyszerű és ismétlődő feladatokra bontsuk. Így ezeket a feladatokat képesek azok is elsajátítani, akik először dolgoznak ilyen területen.

A konyhatechnológia feladat további finomításával elérhetjük, hogy dolgozók egy- egy területre specializálódjanak. Az időmegtakarítás érdekében még ezeket a feladatokat is aprólékosan kidolgozott részfolyamatokra oszthatjuk.

Nincs tökéletes képlet egy konyhatechnológia elrendezés kialakítására, mivel minden létesítmény egyedi. Ezért el kell dönteni, mi segít legjobban elérni a konyha célját.

Ennek alapján számos konyhatechnológia kialakítást kell figyelembe venni. Ami megkülönböztetheti az éttermünket minden más vendéglátóhelytől, az hogy a megrendelések még csúcsidőben is időre teljesüljenek.

A részletes konyhatechnológia kidolgozás nem csak a gyors termelési előnyt hozza magával, hanem a munkaerő megtakarítást is. Minimális betanítás követően képzetlen szakácsokat állíthatunk munkába alacsonyabb bérért.

Még is gyorsabban és könnyebben ellenőrizhető minőségben állíthatjuk elő ételeinket, mint akár a legfürgébb mesterszakács.

Sziget stílusú konyhatechnológia elrendezés: Ez a konyhatechnológiai elrendezés egy modulba helyezi középre a  főzőberendezéseket. Míg a konyha többi állomását a főzősziget körül helyezik el, a megfelelő sorrendben. Itt a körkörös áramlás attól függ, hogy mi illeszkedik legjobban a technológia igényekhez.

Ez az elrendezés nagyon nyitott, és elősegíti a kommunikációt és a felügyeletet a dolgozók között. Egyben rengeteg szabad területet hagy a könnyű tisztán tartása érdekében. Ez az elrendezés a négyzet alakú nagy konyhában működik a legjobban. De minden módosítható, hogy illeszkedjen más formákhoz és méretekhez is.

Konyhatechnologia fozosziget
Konyhatechnologai fali sziget

A zóna stílusú konyhatechnológia: blokk részekre osztja a főző teret, különböző műveletekhez. A főbb konyhai berendezések a főzőtér falai mentén helyezkednek el. Az ilyen fajta elrendezés külön szakaszokkal rendelkezik minden típusú feladathoz.

A szakasz blokkok megfelelő sorrendben követik a munka hatékonyságát és a kiváló kommunikációt. Az elrendezés előnye főként azoknak az éttermeknek kedvez, ahol több féle menüt készítenek.

Így a személyzet saját feladatára összpontosíthat anélkül, hogy egymás munkáját akadályozza. Ez az elrendezés annyiban jelent technológiai változást, hogy a szakácsoktól bizonyos terveszerűséget követel meg.

A konyhafőnöknek főzési ütemtervet (termelési program) kell készíteni. Majd az ütemterv szerint az egyes blokkokat folyamatosa nyersanyaggal kell ellátni.

Ez a Gálya típusú elrendezés: jól illeszkedik a korlátozott helyiségű főzőterekhez, mivel a konyhatechnológiai eszközök három fal között helyezkednek el. Így megoldott, hogy a személyzet számára elegendő hely legyen biztosítva a biztonságos munkavégzéshez.

Az összes főzőállomás egymás mellett van elhelyezve, ezzel erősítve a kisterek maximalizálását, miközben elősegíti a jó áramlást az állomások között. Gyakori alkalmazásként használják a büfé kocsik főzőtér kialakítása során, ez az egyetlen lehetőség amit a hely lehetővé tesz.

Konyhartechnologia galya elrendezes
Konyhatechnologia latvanykonyha

A nyitott konyhatechnológia: elrendezés lehetővé teszi a vendégek  számára, hogy figyelemmel kísérjék a főzőtér eseményeit. Ez egyben kiválóan alkalmas a vendégek szórakoztatására. A főző terület és a vendégtér közötti, üvegfal elválasztás igényes megoldásnak tűnik.

Ezzel megvédjük a vendégtér étel szaggal történő elárasztását. A nyitott elrendezésű konyhát általában a csúcskategóriás éttermekben, és kis helyiségben működő éttermekben alakítják ki.

konyhatechnologia-kialakitas

Intelligens fenntarthatóság éttermi konyha tervezés alkalmával.

A „fenntartható” szó talán egyszerűbb időkre és egyszerűbb módszerekre emlékeztet. De az igazság az, hogy sok élvonalbeli konyhatechnológia hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozások fenntarthatóvá váljanak. Az energiagazdálkodás itt az egyik legfontosabb tényező. Intelligens izzók, indukciós tűzhelyek a gáztűzhellyel szemben: Csak néhány példa. Természetesen azok, akik igazán kitűnni szeretnének az éttermi konya tervezés során, egy lépéssel tovább mennek. És változtatásokat hajtanak végre az elektromos hálózatukon, például a napaenergiát választják, így teljesen önellátóvá válnak.

Intelligens modulok és éttermi konyha tervezés.

A konyhán belül is rengeteg olyan eszköz található, amelyek sokat segíthetnek egy hatékonyabb konyhatechnológia felé. A moduláris tárolás mindig is a jó konyha egyik eleme volt. De a technológia csak javult az elmúlt néhány évben, köszönhetően annak, hogy minden kompaktabb és felhasználóbarátabb lett. Jó példa erre a kombinált sütő; A hatékony hőelosztásra összpontosító sütők most már a legfontosabbak.

Egy másik példa a zöld mosogatógépek, amelyek a lehető legkevesebb víz felhasználására alkalmasak. Az intelligens hűtőszekrényeket már régóta fejlesztik. Egyes modellek lehetővé teszik bizonyos rekeszek gyorsabb lehűtését, mint mások. Lehetővé teszik a testreszabást, ami azt jelenti, hogy a teljes hűtőszekrénynek nem kell esztelenül áramot fogyasztania.

Ha figyelembe vesz minden igényt, és tapasztalt szakemberekkel dolgozik, nem nehéz egy előzetes konyha elrendezési terv kidolgozása. Fontos, hogy gondoskodjunk a berendezések közötti térről, ezzel biztosítva a személyzet szabad útvonalát.

Minimalizálja azt a mozgás útvonalat, amelyet a személyzetnek meg kell tenni mindennapi tevékenysége során. A konyhatechnológia berendezés elhelyezését stratégiailag úgy kell megoldani, hogy a személyzet lehető legkevesebb lépést tegye meg a használata során.

konyhatechnologia-elrendezés

Konyhatechnológia kérdéseivel kapcsolatban kik, és miért keressen minket.

  • Akik személyre szabott ipari konyha tervezés megoldásokat keresnek vendéglátó egységekhez.
  • Kapcsolatban állunk az iparág néhány legnagyobb nevével, mint  például THE MIDDLEBY CORPORATION cégcsoport összes gyártójával, valamint ANSUL, LIEBHERR, DIAMOND, RATIONAL stb.

Ha továbbra is kétségei vannak, íme néhány ok, amelyek segítenek  dönteni:

  • Egyedi vendéglátó tevékenységre alakított konyhatechnológia
  • Eredményorientált megoldások
  • Minőségtudatosság
  • Lépés a legújabb fejleményekkel
  • Költséghatékony alternatívák
  • Konyhatechnológia, szellőző rendszer, automata oltórendszer, hűtő fagyasztókamra tervezés, HACCP rendszer kidolgozás egy helyen.
  • Tervezés, forgalmazás, kivitelezés, szerviz.

Kérdései vannak?

  • Ha bármilyen kérdése van az ipari konyha tervezésével és a  megfelelő berendezések kiválasztásával kapcsolatban.
  • Vagy szeretne többet megtudni konyhatechnológia tervezés és tanácsadás szolgáltatásainkról.
  • Lépjen kapcsolatba velünk fenti elérhetőségeken.

Coolchef Team

 

Futószalag konyhai elrendezés

Sziget stílusú konyhai elrendezés

Zóna stílusú konyhai elrendezés

Gálya stílusú konyhai elrendezés

Nyitott stílusú konyhai elrendezés

Futószalag konfiguráció: ideális azoknak az éttermeknek, amelyek menüjében nincs nagyszámú étel választék. Ez különösen jóválasztás gyorsétterem, street food étterem, hamburger bár, pizzéria stb. számára. Az ételek elkészítése feladat soronként folyik, itt a gyors áramlás a kulcsa, az alkalmazott gyorséttermi technológia. Például fagyasztott hasábburgonya 1 kg -18 ºC hőmérsékletű, sütés idő 150 másodperc. Áramlás munkafolyamatát gyorsítja a közeli alapanyag tárolás és a kapcsolódó ipari konyhatechnológia eszközök elhelyezése. Az ételek készítési folyamata zónákra van osztva, pl. burgonyasütő részleg: (jobbról- balra) fagyasztó -18 ºC, olajsütő, burgonya melegen tartó.

Konyhatechnologia burgonyasuto allomas

Minden konyhatechnológiai berendezést pontosan úgy kell kiválasztani és elhelyezni, hogy a legegyszerűbb előállítási folyamatot tegyük lehetővé.

Erre teljességgel új vendéglátási koncepciót kell kidolgozni. A gyakorlatimegvalósításhoz teljesen speciális konyhatechnológiai eszközökre van szükség.

Általában a vendéglátóipari felszerelések nem a futószalagszerű termeléshez lettek kitalálva. Így nekünk kell összerakni gyorsétkeztetési kínálatunknak megfelelően a termelésre szabott eszközöket. Pl. egy központi munkaállomáson a hol hamburgert rakunk össze a folyamat a következő.

Az itt dolgozó előveszi a már félbevágott zsemlét, melyet a zsemlepirítóba helyez. Közben elhelyezi a csomagolóanyagot a fűtött munkafelületen, majd a már pirítóból megérkezett zsemlét ráteszi. A hamburger dresszingelés automatizálására egy kézi adagolót fejlesztettek ki.

Ezzel egyetlen pumpálásra az előírt mennyiségű ketchupot és mustárt stb. nyomott egyenletes mértékben a hamburger zsemlére. Ez után a recepturának megfelelő mennyiségű salátát, zöldségféléket ráhelyezi az öntetre. Majd a melegítőben tárolt húspogácsa felhelyezést követően csomagolást elvégzi, és a melegentartó csúszdába helyezi az elkészült hamburgert.

Konyhatechnologia hamburger allomas

A hamburger húspogácsákat egy másik részlegen sütik, és innen töltik fel a központi állomás megfelelő tálcáját a különböző húspogácsával.

Gyors munkafolyamatot segíti a közvetlen alapanyag tárolás és a kapcsolódó speciális konyhatechnológia berendezések elhelyezése.

A Street Food korszak kiszolgálását felgyorsító rendszereknek titka, nem merűl ki az erre a célra gyártott eszközökből.

Szigorúan megszabott konyhatechnológiai eljárásokat kell bevezetni. Ezzel is kiküszöbölve a gyorsétkeztetés fő akadályát, az emberi tényezőt.

A korlátozott étlap lehetővé teszi, hogy az ételkészítés folyamatát egyszerű és ismétlődő feladatokra bontsuk. Így ezeket a feladatokat képesek azok is elsajátítani, akik először dolgoznak ilyen területen.

A konyhatechnológia feladat további finomításával elérhetjük, hogy dolgozók egy- egy területre specializálódjanak. Az időmegtakarítás érdekében még ezeket a feladatokat is aprólékosan kidolgozott részfolyamatokra oszthatjuk.

Nincs tökéletes képlet egy konyhatechnológia elrendezés kialakítására, mivel minden létesítmény egyedi. Ezért el kell dönteni, mi segít legjobban elérni a konyha célját.

Ennek alapján számos konyhatechnológia kialakítást kell figyelembe venni. Ami megkülönböztetheti az éttermünket minden más vendéglátóhelytől, az hogy a megrendelések még csúcsidőben is időre teljesüljenek.

A részletes konyhatechnológia kidolgozás nem csak a gyors termelési előnyt hozza magával, hanem a munkaerő megtakarítást is. Minimális betanítás követően képzetlen szakácsokat állíthatunk munkába alacsonyabb bérért.

Még is gyorsabban és könnyebben ellenőrizhető minőségben állíthatjuk elő ételeinket, mint akár a legfürgébb mesterszakács.

Konyhatechnologia hamburger suto

Sziget stílusú konyhatechnológia elrendezés: Ez a konyhatechnológiai elrendezés egy modulba helyezi középre a  főzőberendezéseket. Míg a konyha többi állomását a főzősziget körül helyezik el, a megfelelő sorrendben. Itt a körkörös áramlás attól függ, hogy mi illeszkedik legjobban a technológia igényekhez.

Ez az elrendezés nagyon nyitott, és elősegíti a kommunikációt és a felügyeletet a dolgozók között. Egyben rengeteg szabad területet hagy a könnyű tisztán tartása érdekében. Ez az elrendezés a négyzet alakú nagy konyhában működik a legjobban. De minden módosítható, hogy illeszkedjen más formákhoz és méretekhez is.

Konyhatechnologia fozosziget

A zóna stílusú konyhatechnológia: blokk részekre osztja a főzőteret, különböző műveletekhez. A főbb konyhai berendezések a főzőtér falai mentén helyezkednek el. Az ilyen fajta elrendezés külön szakaszokkal rendelkezik minden típusú feladathoz.

A szakasz blokkok megfelelő sorrendben követik a munka hatékonyságát és a kiváló kommunikációt. Az elrendezés előnye főként azoknak az éttermeknek kedvez, ahol több féle menüt készítenek.

Így a személyzet saját feladatára összpontosíthat anélkül, hogy egymás munkáját akadályozza. Ez az elrendezés annyiban jelent technológiai változást, hogy a szakácsoktól bizonyos tervszerűséget követel meg.

A konyhafőnöknek főzési ütemtervet (termelési program) kell készíteni. Majd az ütemterv szerint az egyes blokkokat folyamatosa nyersanyaggal kell ellátni.

Konyhatechnológai fali sziget

Ez a Gálya típusú elrendezés: jól illeszkedik a korlátozott helyiségű főzőterekhez, mivel a konyhatechnológiai eszközök három fal között helyezkednek el. Így megoldott, hogy a személyzet számára elegendő hely legyen biztosítva a biztonságos munkavégzéshez.

Az összes főzőállomás egymás mellett van elhelyezve, ezzel erősítve a kisterek maximalizálását, miközben elősegíti a jó áramlást az állomások között. Gyakori alkalmazásként használják a büfé kocsik főzőtér kialakítása során, ez az egyetlen lehetőség amit a hely lehetővé tesz.

Konyhartechnologia galya elrendezes

A nyitott konyhatechnológia: elrendezés lehetővé teszi a vendégek  számára, hogy figyelemmel kísérjék a főzőtér eseményeit. Ez egyben kiválóan alkalmas a vendégek szórakoztatására. A főző terület és a vendégtér közötti, üvegfal elválasztás igényes megoldásnak tűnik.

Ezzel megvédjük a vendégtér étel szaggal történő elárasztását. A nyitott elrendezésű konyhát általában a csúcskategóriás éttermekben, és kis helyiségben működő éttermekben alakítják ki.

Konyhatechnologia latvanykonyha

Intelligens fenntarthatóság éttermi koknyhatervezés alkalmával:

A „fenntartható” szó talán egyszerűbb időkre és egyszerűbb módszerekre emlékeztet. De az igazság az, hogy sok élvonalbeli konyhatechnológia hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozások fenntarthatóvá váljanak. Az energiagazdálkodás itt az egyik legfontosabb tényező. Intelligens izzók, indukciós tűzhelyek a gáztűzhellyel szemben: Csak néhány példa. Természetesen azok, akik igazán kitűnni szeretnének az éttermi konya tervezés során, egy lépéssel tovább mennek. És változtatásokat hajtanak végre az elektromos hálózatukon, például a napaenergiát választják, így teljesen önellátóvá válnak.

Intelligens modulok és éttermi konyha tervezés.

A konyhán belül is rengeteg olyan eszköz található, amelyek sokat segíthetnek egy hatékonyabb konyhatechnológia felé. A moduláris tárolás mindig is a jó konyha egyik eleme volt. De a technológia csak javult az elmúlt néhány évben, köszönhetően annak, hogy minden kompaktabb és felhasználóbarátabb lett. Jó példa erre a kombinált sütő; A hatékony hőelosztásra összpontosító sütők most már a legfontosabbak.

Egy másik példa a zöld mosogatógépek, amelyek a lehető legkevesebb víz felhasználására alkalmasak. Az intelligens hűtőszekrényeket már régóta fejlesztik. Egyes modellek lehetővé teszik bizonyos rekeszek gyorsabb lehűtését, mint mások. Lehetővé teszik a testreszabást, ami azt jelenti, hogy a teljes hűtőszekrénynek nem kell esztelenül áramot fogyasztania.

Ha figyelembe vesz minden igényt, és tapasztalt szakemberekkel dolgozik, nem nehéz egy előzetes konyha elrendezési terv kidolgozása. Fontos, hogy gondoskodjunk a berendezések közötti térről, ezzel biztosítva a személyzet szabad útvonalát.

Minimalizálja azt a mozgás útvonalat, amelyet a személyzetnek meg kell tenni mindennapi tevékenysége során. A konyhatechnológia berendezés elhelyezését stratégiailag úgy kell megoldani, hogy a személyzet lehető legkevesebb lépést tegye meg a használata során.

konyhatechnologia-elrendezés
Konyhatechnológia kérdéseivel kapcsolatban kik, és miért keressen minket:
  • Akik személyre szabott ipari konyha tervezés megoldásokat keresnek vendéglátó egységekhez.
  • Kapcsolatban állunk az iparág néhány legnagyobb nevével, mint  például THE MIDDLEBY CORPORATION cégcsoport összes gyártójával, valamint ANSUL, LIEBHERR, DIAMOND, RATIONAL stb.

Ha továbbra is kétségei vannak, íme néhány ok, amelyek segítenek  dönteni:

  • Egyedi vendéglátó tevékenységre alakított konyhatechnológia
  • Eredményorientált megoldások
  • Minőségtudatosság
  • Lépés a legújabb fejleményekkel
  • Költséghatékony alternatívák
  • Konyhatechnológia, szellőző rendszer, automata oltórendszer, hűtő fagyasztókamra tervezés, HACCP rendszer kidolgozás egy helyen.
  • Tervezés, forgalmazás, kivitelezés, szerviz.

Kérdései vannak?

  • Ha bármilyen kérdése van az ipari konyha tervezésével és a  megfelelő berendezések kiválasztásával kapcsolatban.
  • Vagy szeretne többet megtudni konyhatechnológia tervezés és tanácsadás szolgáltatásainkról.
  • Lépjen kapcsolatba velünk fenti elérhetőségeken.

Coolchef Team

Honlapunk használatával Ön elfogadja a sütik használatát.X