+36-1/445-4929, +36-30/609-6535 coolchef@coolchef.hu

Ipari konyha szellőzőrendszer tervezés.  

A szellőző mennyezet kiváló megoldás azokhoz a konyhákhoz, ahol több különálló főzőblokk van. Nincs szükség a külöálló blokkoknak konyhai páraelszívókra, a mennyezet elszívja az összes szennyezett levegőt, és friss és tiszta levegővel látja el a konyhát.

Ipari konyha szellőzőrendszer tervezés.  

A szellőző mennyezet kiváló megoldás azokhoz a konyhákhoz, ahol több különálló főzőblokk van. Nincs szükség a külöálló blokkoknak konyhai páraelszívókra, a mennyezet elszívja az összes szennyezett levegőt, és friss és tiszta levegővel látja el a konyhát.

Ipari konyha szellőzőrendszer tervezés.  

A szellőző mennyezet kiváló megoldás azokhoz a konyhákhoz, ahol több különálló főzőblokk van. Nincs szükség a külöálló blokkoknak konyhai páraelszívókra, a mennyezet elszívja az összes szennyezett levegőt, és friss és tiszta levegővel látja el a konyhát.

Ipari konyha szellőzrendszer tervezés.  

A szellőző mennyezet kiváló megoldás azokhoz a konyhákhoz, ahol több különálló főzőblokk van. Nincs szükség a külöálló blokkoknak konyhai páraelszívókra, a mennyezet elszívja az összes szennyezett levegőt, és friss és tiszta levegővel látja el a konyhát.

A tervezésnél tisztázni kell a várható üzemelési terheléseket.

A szellőző rendszer kiválasztása és típusa igazán az külünbözteti meg, a beépítendő szellőző rendszert más konyhai szellőző rendszerétől, hogy lehet a legjobbat kihozni a rendelkezésre álló beruházási összegből a konyha főzőeszközök elhelyézeséből valamint a főzőtér méretei mit  engednek meg.

     –  SEGÍTÜNK VÁLASZTANI ÖNNEK

    • Szellőző mennyezet 
    • Laminális befúvás
    • Indukciós befúvás
    • Sziget elszíváernyő
    • Fali elszívóernyő

– CÉL A KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

A felsorolt konyhai elszívó rendszerek kombinálhatók  hőviszzanyerés technológiákkal, energiahatékonysága kiválló téli üzemelttetéskor. 

A tervezésnél tisztázni kell a várható üzemelési terheléseket.

A szellőző rendszer kiválasztása és típusa igazán az külünbözteti meg, a beépítendő szellőző rendszert más konyhai szellőző rendszerétől, hogy lehet a legjobbat kihozni a rendelkezésre álló beruházási összegből a konyha főzőeszközök elhelyézeséből valamint a főzőtér méretei mit  engednek meg.

     –  SEGÍTÜNK VÁLASZTANI ÖNNEK

    • Szellőző mennyezet 
    • Laminális befúvás
    • Indukciós befúvás
    • Sziget elszíváernyő
    • Fali elszívóernyő

– CÉL A KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

A felsorolt konyhai elszívó rendszerek kombinálhatók  hőviszzanyerés technológiákkal, energiahatékonysága kiválló téli üzemelttetéskor. 

Tervezés során figyelmbe kell venni, a higiénikus levegőcserét.

Főzéskor keletkezett sok káros anyag jelenlétének megakadályozása érdekében a elszívott levegőt tökéletesen el kell vezetni, valamint légkezelt friss kültéri levegőt kell biztosítani, ami nem érhető el csupán az ablakok kinyitásával.

– EGYÜTTMŰKÖDÉS

Egy étterem esetében konyai szellőzésnél sok szempont felmerül, amit még  a kivtelezés előtt az üzemeltetővel együtt elemezni kell. 

– TÁLYÉKOZTATÁS

Az 50 kW feletti teljesítményű és egy csoportban telepített konyhai berendezések feletti elszívó ernyőben kötelezően automata oltórendszert kell beépíteni.

Tervezés során figyelmbe kell venni, a higiénikus levegőcserét.

Főzéskor keletkezett sok káros anyag jelenlétének megakadályozása érdekében a elszívott levegőt tökéletesen el kell vezetni, valamint légkezelt friss kültéri levegőt kell biztosítani, ami nem érhető el csupán az ablakok kinyitásával.

– EGYÜTTMŰKÖDÉS

Egy étterem esetében konyai szellőzésnél sok szempont felmerül, amit még  a kivtelezés előtt az üzemeltetővel együtt elemezni kell. 

– TÁLYÉKOZTATÁS

Az 50 kW feletti teljesítményű és egy csoportban telepített konyhai berendezések feletti elszívó ernyőben kötelezően automata oltórendszert kell beépíteni.

Igényhez alakított konyhai szellőző rendszerek.

  • Szabályozható nagykonyhai főzőtér elszívás, légkezelt frisslevegő befúvás meghatározás.
  • Folyamatosan fenntarja a főzőtér légmennyiség egyensúlyát a változó  igénybevétel alatt.
  • Kifejezetten a nagykonyhához tervezett, egyenletes levegőelosztás.

UVC SZŰRŐ

UVC  technológiával kialakított konyhai elszívó rendszerrel  teljes szagmentesítés érhető el.

konyhai oltórendszer

Az  konyhai tűzvédelmi rendszer rugalmas kialakítású, rendkívül hatékony.

Elszívóernyők

Konyhai berendezéseknek megfelelő elszívóernyő típus választás, megfelelő működést eredményez.

KONYHASZELLŐZÉS MÉRTEZÉS

A szellőző rendszert Német VDI 2052, ill. a DIM 1946 szabvány alapján méretezzük.

DOKUMENTÁLÁS

Karbantartást dukumetálni kell 54/2014.(XII.5.) BM rendelet  Tűzvédelmi Szabályzat alapján

SZIGORÚ SZABÁLYOZÁS

50 kW feletti teljesítményű konyhai készülékekre már vonatkozik az OTSZ 54/2014 – 14. sz. melléklete.

Beépített konyhai oltórendszerek.

Automatikus konyhai oltóberendezés pillanatok alatt érzékeli és azonnal megfékezi a keletkezett tüzet, így minimalizálja a károk nagyságrendjét és csökkenti a termeléssből kiesett idő tartamot. A speciális tűzoltó szer használatával at automatikus indítású nagykonyhai oltórendszer, védi a személyzet életét nagyban mérsékli a tűz keletkezése által okozott vagyoni károkat.

Konyhai oltórendszerek és szabványok

UL 300 szabvány ami az egyik legszigorúbb – Oltórendszerek tűztesztje nagykonyhai berendezéseken.

NFPA 17A – Habosított Oltóporral működő oltórendszerek szabványa.

NFPA 96 – Elszívás vezérlés és Habosított Oltóporral működő oltórendszerek működésére vonatkozó szabvány.

Konyhatechnológia kialakítás

Konyhatechnológia útmutató, megfelelő éttermi konyha kialakítás meghatározásához. A konyhatechnológia gyakorlati tippek és ötletek rejtélyeit osztjuk meg. Figyelembe véve a megfelelő elrendezést, és kivitelezésre vonatkozó alapelvek útvesztőit....

Fejlett konyhatechnológia technikák.

ProfesszionálisFejlett konyhatechnológia technikák A régi konyhatechnológia eljárások alapjaiból építkezve teremtenek és adnak újat a mai ételkészítési technikák kifinomításával. Figyelembe véve a népszerű alapanyagok és az új gasztronómiai technológiát valamint...

Konyhatechnológia kiszolgálás kapacitás tervezés.

Önkiszolgáló étterem konyhatechnológia kapacitástervezés, folyamat-újjáalakítás (reengineering), fokozhatja a konyhatechnológia teljesítésének tempóját. Összeségében a folyamatok részletes elemzése és átalakítása során jelentős hatékonyságnövekedést érhető el. A...

Konyhai oltórendszerek és szabványok

UL 300 szabvány ami az egyik legszigorúbb – Oltórendszerek tűztesztje nagykonyhai berendezéseken.

NFPA 17A – Habosított Oltóporral működő oltórendszerek szabványa.

NFPA 96 – Elszívás vezérlés és Habosított Oltóporral működő oltórendszerek működésére vonatkozó szabvány.

Konyhatechnológia kialakítás

Konyhatechnológia útmutató, megfelelő éttermi konyha kialakítás meghatározásához. A konyhatechnológia gyakorlati tippek és ötletek rejtélyeit osztjuk meg. Figyelembe véve a megfelelő elrendezést, és kivitelezésre vonatkozó alapelvek útvesztőit....

Fejlett konyhatechnológia technikák.

ProfesszionálisFejlett konyhatechnológia technikák A régi konyhatechnológia eljárások alapjaiból építkezve teremtenek és adnak újat a mai ételkészítési technikák kifinomításával. Figyelembe véve a népszerű alapanyagok és az új gasztronómiai technológiát valamint...

Konyhatechnológia kiszolgálás kapacitás tervezés.

Önkiszolgáló étterem konyhatechnológia kapacitástervezés, folyamat-újjáalakítás (reengineering), fokozhatja a konyhatechnológia teljesítésének tempóját. Összeségében a folyamatok részletes elemzése és átalakítása során jelentős hatékonyságnövekedést érhető el. A...

We promise we don’t send spam

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

We promise we don’t send spam
Honlapunk használatával Ön elfogadja a sütik használatát.X